Logo

Fastelavnsboller 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fastelavnsboller 2

  

Den bedste opskrift på fastelavnsboller med lækker smag og fyld af både creme og Nutella som er helt uimodståelig. Boller op og boller ned - de hjemmebagte boller er de bedste!

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 15 min. Fryse-egnet. uden glasur (8 stk)

 

# Ingredienser til Fastelavnsboller:

Dej:

25 g gær

2 dl mælk

1 æg

2 tsk sukker

½ tsk salt

¼ tsk kardemomme

50 g smør (smeltet)

350 g hvedemel


Fyld:

125 g marmelade, Nutella, æblemos eller vaniljecreme

Pynt:

1 æg til pensling

75 g flormelis

1 spsk kakao

1-2 spsk kogende vand

krymmel

*

 

Sådan laver du Fastelavnsboller:

Smuld r gæren ud i en skål og opløs den med lun mælk (max. 37 °C).

Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og hvedemel og ælt dejen godt igennem.

Lad den hæve tildækket ca. 30 min.

 

Rul dejen ud til et stort rektangel (25x45 cm) og del den i 8 kvadrater.

Læg en skefuld fyld på hver, saml dejen omkring fyldet og knib samlingerne sammen med fingrene. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir og form dem forsigtigt runde.

Lad dem hæve tildækket 30 min.

 

Varm ovnen op til 200 °C.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min.

Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur rørt af flormelis, kakao og kogende vand.

Drys med krymmel og lad glasuren stivne.

 

Info: En fastelavnsbolle er en type bagværk, som man oprindeligt spiste i dagene op til fasten, der varede 40 dage fra askeonsdag til påskedag. Fastelavnsboller findes i mange varianter. De kan være lukkede boller med fyld, flækkede boller med fyld, boller med fordybning til fyld eller bagt i muffinsforme.

 
Se andre gode opskrifter på fastelavnsboller HER

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her