De flotte fastekringler er gammeldags bagværk til fastelavn.
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid:
20 min. Hævetid i alt: 1 time Bagetid: 12-15 min. Let at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. Mængde: 12 stk.
# Ingredienser til Fastekringler:
250 g hvedemel (ca.
4 dl)
50 g smør
1,5 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
Pensling: 1 æg
*
Sådan laves Fastekringler:
1. Smelt smørret i
en kasserolle, tilsæt mælken og lad blandingen blive lunken.
2. Opløs gæren heri.
3. Tilsæt salt,
sukker og lidt efter lidt melet.
Ælt dejen godt
igennem, til den er blank og smidig.
4. Dæk dejen med et
klæde og lad den hæve et lunt sted ca 30 min.
5. Ælt dejen igennem
igen.
Del den i 12
stykker.
Tril tynde stænger,
der formes til kringler.
6. Sæt kringlerne på
en smurt, melet bageplade, eller på bagepapir, og lad dem efterhæve 30 min.
7. Pensl kringlerne
med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i 12-15 min. ved 200 °C.
8. Lad dem afkøle på
en bagerist.
Spis fastekringlerne
lune eller kolde, helst med smør på ..
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se flere opskrifter
med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------