Fødselsdagsboller passer perfekt til fødselsdagen for børn
og voksne. Server bollerne med kakao og lagkage og godt humør. Hurtige boller
til fødselsdag.
12 boller. Tilberedningstiden for fødselsdagsboller er ca 1¾
time. Heraf er arbejdstiden ca 30 min.
# Ingredienser til fødselsdagsboller:
125 g smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
25 g gær
1 dl mælk
1½ æg
3 spsk sukker (30 g)
60 g rosiner (1 dl)
25 g sukat
½ æg til pensling
*
Sådan laver du fødselsdagsboller:
Start med at smuldre smørret i melet.
Rør herefter gæren ud i lun mælk og pisk æg og sukker i.
Kom så melblandingen i, og ælt dejen blank og smidig.
Ælt rosiner og eventuelt sukat i.
Lad nu dejen hæve et lunt sted til dejen har fået dobbelt
størrelse. Det tager ca 1 time.
Når dejen er hævet æltes den godt igennem. Form 12 boller.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i ca 20 minutter.
Pensl nu bollerne med sammenpisket æg.
Bag dem midt i ovn ved 200 °C 15-20 min. til det lyder hult,
når man banker dem på undersiden.
Slutteligt afkøles bollerne på en rist.
Og så er dine fødselsdagsboller klar til servering.
Tips til fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller smager bare bedst til fødselsdagen lune
fra ovnen, men disse boller går bestemt også an til eftermiddagshyggen eller
til morgenmaden en hyggeligt søndag morgen. Vi kan afsløre, at
fødselsdagsbollerne smager endnu bedre, hvis de serveres med en hjemmelavet
syltetøj til.
Og du kan
heldigvis finde opskriften på hjemmelavet syltetøj lige her.
Da det jo er fødselsdagsboller kan fødselsdagen gøres endnu
bedre ved at servere hjemmelavet kakao til festlighederne. Det glæder som regel
både børn og voksne.
Du
finder opskriften på varm kakao her.
Du kan også give fødselsdagsbollerne et ekstra pift ved at
tilføje kardemomme.
Det gøres sådan her:
Tilsæt dejen 1 tsk stødt kardemomme, form boller og bag dem
ved 225 °C ca. 20 min, til det lyder hult, når man banker dem på undersiden.
Afkøl på rist.
Velbekomme, og god fornøjelse med fødselsdagsbollerne.