Bag
evt. en dobbelt portion af burgerbollerne, og læg dem i fryseposer, mens de er
lune.
Ind
i fryseren, og så er der hjemmebagt, næste gang der står burgere eller pølser
på menuen.
8
stk. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Fryseegnet
#
Ingredienser til Burgerboller og pølsebrød:
Dej:
15 g
gær
¼ liter
vand
1 æg
3 spsk
olie eller smeltet smør
150
g rugmel eller fuldkornsdurummel
250
g hvedemel
1 tsk
groft salt
Pynt:
3 spsk
yoghurt eller fløde
3 spsk
frø fx hørfrø, sesamfrø eller efter din smag
*
Sådan
laver du Burgerboller og pølsebrød:
Rør
gæren ud i lunkent vand, og tilsæt æg, olie og groft mel.
Rør
det sammen, og tilsæt 200 g hvedemel.
Ælt
dejen godt igennem i mindst 5 min på en maskine.
Ælt
salt i dejen, og tilsæt det sidste hvedemel om nødvendigt dejen skal være blød.
Lad
den hæve tildækket i 1 times tid.
Vend
dejen ud på et meldrysset bord, tril den til en tyk pølse, og del den i 8 lige
store stykker.
Form
dem til flade boller, eller tril dem til pølser på 15 cm.
Sæt
dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket til dobbelt
størrelse ca. 30 min.
Pensl
brødene med yoghurt eller fløde, og drys med groft mel eller frø (gerne en
blanding).
Bag
brødene midt i ovnen i 16-20 min. ved 200 °C varmluft (eller 220 °C alm. ovnvarme),
og lad dem afkøle på en rist.
TIPS:
Læg pølsebrødene med kun 1 cm's afstand på bagepladen, så de vokser sammen, når
de hæver - hvis du altså kan lide bløde sider.
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD