Logo

Krydrede kartoffelsamosaer - kan anbefales

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede kartoffelsamosaer - kan anbefales 

 
En samosa er en gammel ret hvis oprindelse fortaber sig i fortiden, men den bedste opskrift her er fra Indien. Den er i dag meget udbredt i hele Mellemøsten, det nordøstlige Afrika, det Indiske subkontinent, og dele af Centralasien.
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 20 min. Giver 24 samosaer / 4 personer

 
# Ingredienser
Fyld:
2 spsk ghee (klaret smør) eller olie
1 stort log, hakket
1 hvidløg, finthakket
1 tsk ingefær, finthakket
½ tsk chilipulver
1 tsk sennepsfrø
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stedt koriander
¼ tsk gurkemeje
½ tsk salt
500 g kartofler, skåret i tern på 1 cm
80 ml vand
250 ml frosne ærter
1 spsk citronsaft
1 spsk friske koriander eller mynteblade, finthakkede

 
Butterdej:
250 g hvedemel
½ tsk salt
125 g koldt smør, skåret i små stykker
80 ml isvand
1 æggeblomme, let pisket

 
* Tilberedning
1. Tilberedning af fyldet:
Smelt smørret på en pande og tilsæt løg, hvidløg og ingefær.
Svits indtil ingredienserne begynder at blive bløde.
Tilsæt chili, sennepsfrø, spidskommen, koriander, gurkemeje,
salt, kartofler og vand og lad det simre i 10 min.
Tilsæt ærter, citronsaft og koriander og kog yderligere 5 min.
Stil retten til afkøling.

 
2. Butterdej:
Kom mel og salt i en skål og smuldr smørret i indtil blandingen
har en grynet konsistens.
Tilsæt vand nok til at samle en blød dej.
Drys lidt mel ud på et bord og ælt dejen let.
Pak dejen ind i plasticfolie og sæt den i køleskabet i 20 min.

 
3. Forvarm ovnen til 180 °C.
Del butterdejen i 2 dele.
Rul hver halvdel ud på en meldækket overflade i en tykkelse af 3 mm.
Skær butterdejen ud i cirkler med en diameter på 12 cm.

 
4. Læg 2 tsk fyld i midten af hver cirkel, fold dejen over fyldet
og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Placer samosaerne på en bageplade og
pensl med den piskede æggeblomme. Bages i ovnen i 15-20 min.

 
Kokkens tip:
Samosaerne kan forberedes adskillige timer i forvejen og opbevares køligt.
Bag dem lige inden de skal serveres.

 
Variation: Undlad at pensle samosaerne og frituresteg dem i varm olie i 2-3 min. -

Krydrede kartoffelsamosaer - kan anbefales 
Krydrede kartoffelsamosaer - kan anbefales 
Krydrede kartoffelsamosaer - kan anbefales
Krydrede kartoffelsamosaer - kan anbefales

Se alle de bedste opskrifter fra Indien  Asien 

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her