Velouté sauce eller lys sauce, er en slags grundsauce eller basissauce,
hvortil krydderier, urter, smagsstoffer og farve kan tilsættes. Hvid sauce kan
laves som en legeret sauce eller ved hjælp af en jævning eller en opbagning.
# Ingredienser
5 dl lys bouillon (kylling,
fisk eller grønsag som base)
25 g smør
25 g hvedemel
salt, hvid peber
* Fremgangsmåde
1. Bring bouillonen
i kog i en kasserolle.
2. Smelt smørret i
en anden kasserolle og hæld melet i.
Rør kraftigt. Det
må ikke brune.
Spæd med den kogende
bouillon.
Pisk kraftigt og
smag til med salt og hvid peber.
Lad saucen koge 3-5 min.
Saucen serveres til lette retter, så som grønsager, fisk,
pasta eller fjerkræ.
Velouté sauce bruges til at lave karrysauce, peberrodssauce
og hummersauce.
INFO: Sauce Velouté er en sauce fra det franske køkken. Den
fremstilles af suppe/fond efter opskrift og jævnes med blond/lys roux. Monteres
med fond fra retten, tilsmages efter opskrift.