Tomatconcassé er en uhyre enkel, men også elegant sauce.
Brug den til både kolde og varme retter. Der skal en god sauce til god mad.
Denne smager bedst
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 15 min. Portionen
giver ca. 2½ dl sauce / til 2 personer
# Ingredienser
500 g solmodne tomater
olie, til stegning
2 store skalotteløg, finthakkede
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk koncentreret tomatpuré (kan udelades)
bouquet garni (se opskrift)
salt og peber
* Tilberedning
1. En stor gryde vand bringes i kog.
Skær et lille kryds i bunden af hver tomat.
Tomaterne blancheres kort i kogende vand.
Derefter hældes de over i en skål koldt vand.
Hæld vandet fra og flå tomaterne ved hjælp af en skarp kniv.
Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Hak tomatkødet
groft.
2. Opvarm lidt olie på en pande.
Skalotteløg og hvidløg sauteres langsomt.
De skal blot være bløde, ikke brune.
Hvis tomaterne ikke er meget modne, kan man på dette
tidspunkt tilsætte 1 spsk tomatpuré.
3. Kom de hakkede tomater på panden. Tilsæt bouquet garni.
Sauter blandingen i ca. 7 min, til al væden er fordampet.
Den brugte bouquet garni fjernes og saucen smages til med
salt og peber.
INFO: Concassé, fra det franske concasser, "at knuse
eller male", er et madlavningsudtryk, der betyder at groft hakke enhver
ingrediens, normalt grønsager eller frugt. Dette udtryk anvendes især på
tomater, hvor tomatconcassé er en tomat, der er blevet skrællet, frøet og
hakket til specificerede dimensioner.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.