Tahini er pasta af malede sesamfrø, der benyttes til
madlavning. Tahini er en væsentlig ingrediens i hummus og andre mellemøstlige
retter. Sesampasta indgår tillige i indiske, kinesiske, koreanske og japanske
retter.
# Ingredienser
1 kop (140 g)
sesamfrø, vi foretrækker afskallede
2-4 spsk olie med
neutral smag
1 knsp salt
* Tilberedning
1. Kom sesamfrø i en
tør gryde ved middel-lav varme og rist 3-5 min,
under konstant
omrøring, indtil frøene bliver gyldne i farven.
Vær forsigtig;
sesamfrø kan hurtigt brænde på.
2. Tilsæt de ristede
sesamfrø i skålen på en foodprocessor, og
forarbejd derefter til
en smuldrende pasta, cirka 1 min.
3. Tilsæt 2 spsk olie,
og bearbejd derefter i 2-3 min mere, og
skrab bunden og
siderne af foodprocessoren et par gange.
4. Tjek tahiniens
konsistens.
Det skal være glat,
ikke grynet og skal kunne hældes.
Du skal muligvis
behandle i endnu et min og tilføje 1-2 spsk olie mere.
5. Smag tahinen til og
tilsæt evt salt efter smag.
Blend 5-10 sekunder
for at blande.
6. Opbevar tahini i en
lufttæt beholder i op til en måned.
Hvis det skilles, skal
du røre godt rundt i tahinen, inden du bruger den.
Se alle de bedste opskrifter med Sauce eller Krydderier
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------