Sauce. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca 5 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
4 personer.
# Ingredienser
til Persillesauce
30 g smør
hvedemel (2 spsk)
mælk
salt og hvid peber
hakket persille efter smag
*
Sådan laves Persillesauce
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde, som ikke må være af
aluminium, da det misfarver retter med mælk.
Smørret må ikke tage farve. Rør melet i og rør blandingen
glat.
2. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, under stadig piskning.
Fortsæt med at piske, til saucen jævner ensartet.
3. Kog saucen, under konstant piskning, ved svag varme nogle
min.
4. Smag til med salt og peber og et par dråber citron.
Tilsæt nu hakket persille - lidt eller meget efter smag.
Herefter må saucen ikke koge.
Tips: Server saucen til stegt kød, flæsk, fjerkræ
eller fisk.
Kasser en rest mad med persille. Hvis den varmes op, kan den
give forgiftning.
Persillefløde:
Lad et par dl piskefløde stå et par timer, til det tykkeste
af den har samlet sig foroven.
Skum det af, og lad det koge tykt for svag varme i en lille
gryde uden låg.
Undgå aluminium.
Befri et par bundter persille for grove stilke, kog
persillen nogle min. i letsaltet vand, vrid den tør, hak den og bland den i den
tyknede fløde.
Smag til med salt og peber.
Sådan laves Persillesauce
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Det må ikke tage farve.
Rør melet i og rør blandingen glat.
2. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, under stadig piskning.
Fortsæt med at piske, til saucen jævner ensartet.
3. Kog saucen under konstant piskning ved svag varme nogle min.
4. Smag til med salt og peber og rør hakket persille i.
Saucen skal være smukt lysegrøn.
Se alle de bedste opskrifter med Persille
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------