Logo

Hjemmelavet hollandaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet hollandaise


Nem og hurtig hollandaise, der er en dejlig smørbaseret sauce, som smager fantastisk til kogt fisk. Vil du gå all in og lave hollandaisen selv, så får du opskriften her. 


# Ingredienser til hollandaise:

85 g smør

1 æggeblomme

2 spsk citronsaft

½ tsk dijonsennep

*

 
Sådan laver du hollandaise:
Smelt smørret – det skal ikke brune, bare smelte.
Hæld det smeltede, klarede smør over i en lille kande eller kop, og kassér vallen (bundfaldet).
Rengør gryden, eller tag en anden, sæt den på laveste varme på komfuret, kom æggeblomme, citronsaft og sennep i, og pisk godt med et piskeris, indtil det bliver en smule tykt.
Der skal piskes, så længe der er varme under, ellers størkner ægget.

 
Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle og lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt, så det ikke skiller.
Du er ikke i tvivl, hvis det skiller, og du kan ikke redde det, hvis det skiller – det er lidt ligesom med mayonnaise, her er det bare olien, der skal piskes grundigt ind i æggeblommen.
Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.

 
INFO: Hollandaisesauce er en fransk sauce lavet ved at emulgere smør og citronsaft eller hvidvin med æggeblommer. Den adskiller sig fra bearnaisesauce ved kun at have citronsaft og ikke indeholde estragon.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her