Logo

Bearnaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bearnaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk 💘 

 
Alle elsker bearnaisesauce. Og den hjemmelavede version overgår langt den færdigkøbte.
Der skal en god sauce fra Kogebog.dk til god mad. Husk saucen Jensen
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 10 min. Portionen giver knap 4 dl sauce / til 4 personer
Er I kun to, så halver opskriften.

 
# Ingredienser
260 g klaret smør
2 spsk frisk estragon, grofthakket
2 spsk frisk kørvel, grofthakket
1 skalotteløg, finthakket
4 hele peberkorn, let knuste
1 dl hvidvinseddike
6 æggeblommer
salt
1 knivspids cayennepeber

 
* Tilberedning
1. En mellemstor gryde fyldes halvt op med vand.
Vandet opvarmes til kogepunktet.
Vælg en ildfast skål, der passer ned i gryden. Skålen må ikke røre vandet.

 
2. Smørret smeltes i en anden gryde.
Tag 1 spsk estragon og 1 spsk kørvel fra og stil det til side.
Kom peberkornene i en lille gryde sammen med eddike, skalotteløg samt
resten af den hakkede estragon og kørvel.
Lad denne blanding simre i 4-6 min, til væden er blevet reduceret med to tredjedele.
Hæld den indkogte væde over i den ildfaste skål og placer den over vandbadet.
Vandet i gryden skal være lige under kogepunktet.
Tilsæt æggeblommerne og pisk til massen er tyk og cremet.

 
3. Tag skålen af vandbadet og pisk gradvist det klarede smør i saucen.
Pisk grundigt mellem hver tilsætning.

 
Kokketips
Saucen sies ned i en ren gryde og smages derefter til med salt og cayennepeber.
Den sidste estragon og kørvel røres i saucen umiddelbart inden serveringen.
Saucen serveres lun, den må ikke blive for varm.
Skulle saucen skille, kan den muligvis reddes ved at tilsætte lidt koldt vand og piske den godt igennem.
Saucen kan holdes varm over et vandbad, godt tildækket med husholdningsfilm.
 
Klaret smør
Klaret smør branker ikke så nemt som almindeligt smør og er derfor velegnet til stegning.


Bearnaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk 💘 Bearnaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk 💘
Til 100 g klaret smør: skær 180 g smør i tern.
De kommes i en lille gryde, som placeres over vandbad.
Smørret smeltes langsomt. Undgå omrøring.
Tag gryden af varmen og lad smørret køle let af
Fjern forsigtigt skummet fra overfladen.
Hæld forsigtigt det klarede smør over i en skål.
Lad bundfaldet blive tilbage i gryden.
Bundfaldet smides ud, mens smørret opbevares i en lufttæt boks i køleskabet.

 
Se alle de bedste opskrifter på Sauce

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.040 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her