Logo

Olympisk Seoul kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Olympisk Seoul kylling

 

Opskriften kommer fra en konkurrence udskrevet af et amerikansk fjerkræ firma og er opkaldt efter de olympiske lege i Seoul 1988. Opskriften er amerikansk Det er en ret som er typisk for det koreanske køkken.

Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
2 spsk peanut jordnøddeolie
8 kyllingelår, uden skind
10 fed hvidløg
6 cl hvid eddike
3 spsk soyasauce
2 spsk honning
1 knsp knust ingefær
½-1 tsk knuste røde peber
60 g kinesiske risnudler
slikærter, dampede
1 gul squash, diagonalt skåret, dampet

 
* Fremgangsmåde
1. Varm olien i en stor pande over mellem-høj varme.
Tilsæt kyllingen i et lag.
Steges i 10 min eller indtil kyllingen er jævnt brunet, og ikke længere er pink i midten, vend det en gang.

 
2. Imens tilberedes hvidløgene.
Skær enderne af feddene på skærebrættet.
Knus forsigtigt hvidløget under den flade side af knivens blad; fjern skrællen.

 
3. Læg hvidløgene sammen i en lille bunke. Hak dem groft.

 
4. Bland eddike, soyasauce, honning og ingefær i en lille skål; sæt det til side.

 
5. Når kyllingen er brunet tilsættes hvidløg og røde peber flager på panden; steg under omrøring i 2-3 min.

 
6. Fjern overskydende fedt fra panden med en ske. Tilsæt eddikeblandingen.
Læg låg på; skru varmen ned og lad det simre i 15 min eller indtil kyllingen er mør og saften er klar.

 
7. Imens forberedes risnudlerne, skær nudelbundterne i halve; træk forsigtigt hver halvdel fra hinanden til mindre bundter.
Varm 7,5 cm olie i en wok eller en dyb pande over mellem-høj varme indtil stegetermometeret registrerer 190 °C.
Brug en tang eller en hulske og sænk 1 bundt nudler ned i den varme olie.
Koges indtil risnudlerne kommer op til toppen, 3-5 sekunder.
Læg straks nudlerne på køkkenrulle ved brug af hulskeen; lad dem afdryppe.
Gentag med resterende bundter; hold dem varme.

 
8. Tag låget af panden; steg kyllingen i 2 min eller indtil saucen er reduceret og blevet tykkere.
Læg kyllingen på individuelle tallerkener; hæld sauce over kyllingen med en ske.
Serveres med risnudler, ærter og squash. Pynt som ønsket.


Olympisk Seoul kylling 
Trin 2: Knus hvidløg.


Olympisk Seoul kylling 
Trin 3: Hakket hvidløg.


Olympisk Seoul kylling 
Trin 7: Sænk nudlerne ned i en varme olie.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Se alle de bedste opskrifter med Hvidløg

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her