Logo

Mujaddara - lækker linse-ris ret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mujaddara - lækker linse-ris ret

 
Mujaddara er en enkel og meget velsmagende linse/risret fra Mellemøsten. Server den som vegetarisk hovedret for to eller som tilbehør for fire personer.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 40-60 min. Fryse-egnet. 2-4 personer.

 
# Ingredienser til Mujaddara - lækker linse-ris ret:
500 g løg (fintsnittet)
2-3 spsk olie
150 g grønne eller brune linser (ikke røde)
150 g lange ris (brune eller hvide)
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
bredbladet persille (hakket)
salt og peber
Tilbehør: evt. naanbrød og chutney eller yoghurt
*

 
Sådan laver du Mujaddara - lækker linse-ris ret:
Steg løgene bløde og gyldne i en gryde med olie 15-20 min.
Vend afdryppede linser og ris i løgene og tilsæt krydderier og 1 tsk salt.
Tilsæt % liter vand, rør rundt og giv det et opkog.
Skru ned, og lad retten simre under låg, til linser og ris er møre - 20-40 min.
(efter typen af ris og linser - se kogetiden på pakkerne).
Smag til med salt og peber og server med persilledrys.

 
HUSK at lægge linserne i blød dagen før eller om morgenen.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her