Agurkestykker marineres i eddike og sødes med honning til
denne sursøde salat.
4 portioner. Sværhedsgrad: Meget let. Forberedelse: 50 min.
Tilberedning: 0 min.
# Ingredienser
1 agurk
1 tsk salt
2 tsk honning
2 spsk risvineddike
3 spsk hakket, frisk koriander
2 tsk sesamolie
¼ tsk stødte, røde peberkorn
strimler af gul og rød peberfrugt, til pynt
* Tilberedning
1. Skræl tynde striber på langs af agurken, så den får en
smuk, stribet effekt.
Skær den i kvarte på langs og derefter i stykker på 2½ cm.
Læg dem i et dørslag, drys salt over dem og lad dem trække i
30 min, sådan at saltet trækker noget af væden ud af dem.
2. Agurkestykkerne skylles grundigt for at fjerne saltet,
afdryppes og duppes tørre med køkkenrulle.
3. Læg agurkestykkerne i en stor skål.
4. Rør honning sammen med eddike og hæld det over agurkerne.
Vend det sammen og lad dem marinere i 15 min.
5. Rør koriander og sesamolie sammen med agurkestykkerne og
hæld dem i en serveringsskål.
6. Drys stødt, rød peber over, pynt med strimlet rød og gul
peberfrugt og server.
Næringsindhold:
Kalorier 45. Sukker 2 g. Proteiner 1 g. Fedt 3 g. Kulhydrater
4 g. Mættede fedtsyrer 0,4 g.
Kokkens tip
Risvineddike er en almindelig ingrediens i kinesisk
madlavning. Hvid risvineddike fremstilles af risvin, mens rød risvineddike er
fremstillet af gæret ris.
Begge har en karakteristisk smag, men den hvide anvendes hyppigst, da den ikke
farver maden.
Se alle de bedste opskrifter med Agurk
Se alle
de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.