Spinat er en af de grønsager, som er nem at have i fryseren
og tage op til hurtigt brug.
Har du ikke fået lagt den til optøning, kan du tø den i
mikroovnen ved lav effekt, eller tilberede den direkte fra fryseren. Brug da et
låg de første 3-5 min. og beregn 5 min. ekstra til at varme den igennem med
løgene.
Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 35 min. 4 personer
# Ingredienser til Spinattimbaler:
1 løg
1 fed hvidløg
200 g frossen, optøet hel spinat
1 spsk olie eller smør
1 æg
1 dl mælk
50 g revet ost
salt og peber
*
Sådan laver du Spinattimbaler:
Tænd ovnen på 180 °C.
Pil og hak løg og hvidløg.
Pres væden af spinaten og hak den groft med en kniv.
Sauter løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med smør
eller olie og tilsæt spinat.
Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring 5
min.
Tag det af varmen.
Pisk æg og mælk godt sammen og tilsæt det meste af osten og
spinat.
Fordel det i 4 små, smurte forme (eller et ovnfast fad) og
stil dem i en bradepande med varmt vand.
Drys den sidste ost over spinatcremen og bag dem midt i
ovnen i ca. 25 min. (ca. 45 min. for et fad).
Server som tilbehør eller som en frokostret med skiver af
kogt eller røget skinke og rugbrød til.
Se mere
lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD