Med denne solbærmarmelade opskrift kan du nemt få smagen af de små sorte bær til at holde hele året. Brug marmeladen på brødet og i desserter eller server den til ostebordet, hvor den syrlige solbærsmag går godt til alverdens oste.
Tilberedningstid: 20
min. Kogetid: ca 5 min.
# Ingredienser
1 kg solbær
saft af 1 citron
600 g sukker (ca 7 dl)
konserveringsmiddel
* Fremgangsmåde
1. Skyl og rib bærrene
og kom dem i en gryde med citronsaften.
Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i 5 min.
2. Rør sukkeret i og
lad marmeladen koge igennem.
Skum og tilsæt konserveringsmiddel
efter emballagens anvisning.
Hæld straks på rene glas
og luk til.
Tips:Du kan også skabe glæde ved at forære
marmeladen til familie og venner eller bruge den som værtindegave. Der er ikke noget
bedre end at få foræret et glas hjemmelavet solbærmarmelade, fordi man ved, at det
er lavet med kærlighed og gode råvarer.
Når du laver din egen solbærmarmelade, får du også glæde af en
tur i haven eller naturen, når bærrene skal plukkes. Vær gerne lidt grundig, når
bærrene plukkes, så du slipper for at sortere bærrene hjemme i køkkenet. Der kan
nemlig godt følge både stilk og blade med, når de plukkes fra busken – men med lidt
snilde, kan det undgås. Så kan du hurtigt komme i gang med den hjemmelavede solbær
uden at skulle bruge lang tid på sortering og rensning.
Se alle de bedste opskrifter med Solbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------