Vi har valgt at servere en risotto med grønsager som en forret.
Risotto er hurtigere og nemmere at lave, end du måske tror, perfekt i en travl
hverdag. Få opskriften her.
Arbejdstid: 50 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min. Fryse-egnet.
4 personer
# Ingredienser til Risotto med forårsgrønsager:
200 g skalotteløg (finthakket)
25 g smør
250 g risotto ris fx arborio
2 dl hvidvin
7 dl hønse- eller urtebouillon
2-3 stilke frisk timian (bundet, billede nederst)
1 bdt grønne asparges (i snitter)
1 bdt forårsløg (fintsnittet)
250 g fine grønne ærter (evt. frosne)
100 g parmesanost (revet)
salt og friskkværnet peber
* Sådan laver du Risotto med forårsgrønsager:
Steg skalotteløgene klare i smør i en tykbundet gryde og
tilsæt risene.
Lad risene opsuge smørret.
Tilsæt vin og hæld kogende bouillon i lidt efter lidt.
Kom timianbuketten i gryden.
Lad det hele småkoge i ca. 40 min. under låg.
Rør jævnligt, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen bliver
tør.
Tag timianbuketten op, tilsæt asparges og forårsløg og kog
videre i ca. 5 min. under omrøring. Bland ærter og den revne parmesanost i
risottoen og smag til med salt og peber.
Anret risottoen i skåle og server som forret.
Kilde: Hjemmets bedste MAD