Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Let at lave. Mellem pris Kan tilberedes i mikroovn.
4 personer.
# Ingredienser
til Grønkål, flødestuvet:
1250 g grønkål
5 dl piskefløde
salt og peber
evt. sukker
evt. reven muskatnød
*
Sådan laves Grønkål,
flødestuvet:
1. Skær
grønkålsbladene fra stokken, befri dem for grove ribber og skyl bladene i flere
hold koldt vand.
2. Kog en gryde med
letsaltet vand op og kog kålbladene heri 10-15 min, længst hvis de er meget
grove.
3. Tag kålen op med
en hulske og lad den dryppe af i en sigte.
Tryk den herefter
tør med et viskestykke.
4. Hak kålen til
ønsket finhed med en tung, skarp kniv.
5. Hæld fløden
forsigtigt op i en gryde og kog den ind, til den tykner let, 5-8 min.
6. Vend den hakkede
kål i, smag til med salt, peber og sukker (sukkeret optræder her som
afbalancering af kålens bitterhed og dermed som krydderi, og ikke som
sødemiddel) og smag evt. til med reven muskatnød, ½-1 tsk er nok.
7. Lad stuvningen
koge nogle min., så den atter tykner en anelse, og server.
Tips: Finder man ikke stuvningen tyk nok, kan den
jævnes med lidt hvedemel rørt ud i lidt af den resterende fløde.
Flødestuvet grønkål
passer til så at sige alt, også til andre grønsager.
Se flere
opskrifter med Grønkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------