Bagte kartofler har altid været et populært tilbehør. Med
disse forskellige, lækre typer fyld, kan de dog også gøre det ud for en let
hovedret.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 1 time 15 min. Let. Til
4 pers.
# Ingredienser
4 bagekartofler olie, til dybstegning
CREMEFRAICHE-PURLØGSFYLD
½ liter cremefraiche
2 spsk friskklippet purløg
BACON-OSTEFYLD
250 g revet ost (evt. cheddar eller emmentaler)
3 skiver ristet bacon, grofthakket
GRÆSK FYLD
90 g sorte oliven uden sten, hakkede eller skivede
250 g fetaost i tern
CREMEFRAICHE-HVIDLØGSFYLD
16 fed hvidløg, bagte og befriet for skal (se Kokketips)
½ liter cremefraiche
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Evt. knaster eller øjne fjernes fra kartoflerne, så vidt
muligt uden at beskadige skrællen.
Pensl kartoflerne med olie og stik dem et par steder med en
gaffel.
De bages ca. 1 time.
Kartoflerne skal være meget møre; tjek evt. ved at stikke i
dem med en skarp kniv,
inden de tages ud af ovnen.
2. De færdigbagte kartofler skæres midt over på langs.
Det meste af indholdet tages ud med en teske.
Der efterlades en ca.½ cm tyk skal hele vejen rundt. Stil
skallerne til side.
3. Indholdet fra kartoflerne moses let med en gaffel og
røres sammen med den valgte type fyld.
Smag mosen til med krydderier og stil skålen til side.
4. Kartoffelskallerne frituresteges - Se friturestegning
nedenfor.
Steg til skallerne er ganske let gyldne, og lad dem derefter
dryppe godt af (med bunden i vejret).
5. Skallerne vendes efter ca. 5 min.
De krydres indvendigt med salt og peber, og mosen fyldes i.
Der må gerne være top på.
Variationen med bacon-ostefyld skal bages i 5-10 min, indtil
osten er smeltet og gylden.
De øvrige variationer kan drysses med rasp og stilles under
en varm grill i 1-2min.
Kokketips Bagte hvidløgsfed: Hvidløgsfeddene placeres
i et ildfast fad, der er penslet med olie. De bages 15-20 min i en 200 °C
varm ovn.
De bagte hvidløgsfed kan nemt presses ud af den tynde skal
med fingrene.
Brug forskellige rester som fyld i bagte kartofler: tun,
koldt kød, kylling, æggesalat, grønsager eller måske endda gryderetter.
Friturestegning
Fyld kun gryden ca. en tredjedel op. Hold konstant øje med
olien.
Fødevarerne skal tørres godt før stegning.
Olien opvarmes til 180 °C i en frituregryde, wok eller en
dyb sauterpande.
Læg en brødterning i olien; hvis brødet syder og bliver
gyldent på 15 sek,
har olien en passende temperatur.
Kartoffelskallerne nedsænkes langsomt i den varme olie ved hjælp
af et net eller en hulske.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.