Smagen af parmesan og. hvidløg gør sig godt sammen med den milde broccoli. En god selvstændig ret eller tilbehør til stegt eller røget
kød.
• Skyl den rensede broccoli meget kort, ellers kan op til
20% af C-vitaminerne opløses i skyllevandet.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
600 g broccoli
1½-2 dl grønsagsbouillon eller fond
½ dl tør hvidvin (eller bouillon)
1 tsk salt
2 fed hvidløg
50 g smør eller margarine
⅓ tsk
friskkværnet sort peber
30 g frisk parmesanost
* Tilberedning
1. Skær bladene af broccolien og afpuds stilkene, skyl kort og
del broccolien i mindre buketter.
2. Bring grønsagsbouillon, vin og salt i kog i en gryde.
Læg broccolibuketterne i og kog dem knapt møre, 5-10 min.
afhængig af størrelse.
Prøv efter med en kødnål. Hæld kogevandet fra.
3. Imens piller og presser du hvidløgsfeddene.
Smelt fedtstoffet i en lille gryde eller i en skål i
mikroovnen og
rør hvidløget i. Bland det godt.
Alternativet er at lave en hvidløgspasta som anvist under
Tips.
4. Anret broccolien på et serveringsfad.
Drys med peber og fordel hvidløgssmørret henover.
Høvl parmesanost over og server straks.
VARIATION
Hvis du ikke bryder dig om hvidløg kan du erstatte hvidløgs-
smørret med hollandaisesauce.
I stedet for parmesanost kan man bruge ristede mandler eller
valnødder som begge smager godt sammen med broccoli.
Broccoli med pikant smag:
Pr. portion: Energi: Kcal 174 = kj 729
Kulhydrat 6 g Protein 9 g Fedt 13 g (67%) Fibre 5 g
Tips:
Hvidløgspasta: Hak hvidløget groft og drys
det med groft salt, gerne havsalt.
Hak hvidløg og salt sammen til en fin masse.
Skær parmesanosten med en ostehøvl eller
en kartoffelskræller.
En gammel og mere tør ost kan være svær
at høvle. Da er det bedre at bruge et rivejern.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..