Denne gryderet med tunfisk og hvide bønner er bare perfekt,
hvis aftensmaden skal passe sig selv. Bønner er nærende og tilfredsstillende, retten
er lækker
Forberedelsestid: 40 min + iblødsætning natten over.
Kogetid: 3 timer. Antal kuverter: 6
# Ingredienser
5 dl tørrede cannellini-bønner – hvide
bønner
0,6 dl olie
2 mellemstore hakkede rødløg
2 knuste hvidløgsfed
1 tsk stødt koriander
1 tsk fintrevet citronskal
2 tsk finthakket timian
5 dl hvidvin af god kvalitet
5 dl fiskefond
1 dåse tun uden væde (475 g)
bladene fra 1 bundt basilikum
4 store modne tomater i skiver på 1 cm
Gratinering:
1,2 dl friske brødkrummer
1 knust hvidløgsfed
1,2 dl finthakket frisk persille
30 g smeltet smør
*Tilberedning
1. Læg bønnerne i blød i vand natten over. Hæld vandet fra.
Varm olien i en stor tykbundet gryde.
Kom løg, hvidløg, koriander, citronskal og timian i.
Steg det i 10-15 min ved medium varme, eller indtil det er
godt blødt.
Tilsæt bønner og steg videre i endnu 10 min.
2. Tilsæt vin og fond.
Kog det under låg i 2 timer ved lav varme, eller
indtil bønnerne er bløde, men ikke mosede.
3. Varm ovnen op til 210 °C.
Hæld blandingen over i et stort ildfast fad. Læg tunfisken
ovenpå.
Drys med basilikumblade og læg tomatskiver øverst.
4. Gratinering: Bland brødkrummer, hvidløg og persille i en
lille skål.
Drys blandingen over tomaterne.
Dryp det smeltede smør over og bag retten i 30 min, eller
indtil den er gylden. Server med sprødt brød.
Tips:
Retten kan laves en dag i forvejen.
Variation: Hvis det foretrækkes, kan man bruge laks fra
dåse,
men tun og bønner er en traditionel kombination.
Retten kan serveres med en sprød grøn salat.
Se alle de bedste opskrifter med tun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.