Denne ret er populær på kinesiske restauranter. Skinke og
rejer blandes med grønsager i soja-krydrede ris.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
150 g langkornede ris fx basmati
2 spsk vegetabilsk olie
2 æg, sammenpiskede
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk revet, frisk ingefær
3 forårsløg, skivede
75 g ærter, optøede
150 g bønnespirer
225 g strimlet skinke
150 g kogte rejer
2 spsk lys sojasauce
* Tilberedning
1. Kog risene i en gryde med kogende vand i ca. 15 min.
De afdryppes godt, skylles under koldt vand og afdryppes
godt igen.
2. Varm 1 spsk af olien i en forvarmet wok.
3. Tilsæt æggene og yderligere 1 tsk af olien.
Vip wokken, så æggene dækker hele bunden som en tynd
pandekage.
4. Steg den, til den er let brunet på undersiden, vend den
og steg den 1 minut på den anden side.
Tag den op og lad den køle af.
5. Varm resten af olien i wokken og svits hvidløg og ingefær
i 30 sekunder.
Tilsæt forårsløg, ærter, bønnespirer, skinke og rejer. Lynsteg i 2 min.
6. Rør sojasauce og risene i og svits yderligere 2 min.
Fordel retten på 4 tallerkener.
Rul pandekagen sammen, skær den i tynde skiver og pynt
risene med dem.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 301. Sukker 1 g. Proteiner 26 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 21 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Da denne ret indeholder både kød og skaldyr, er den ideel
sammen med mere enkle grønsagsretter.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.