Denne ret med svinekød, stegt sammen med ris, ærter, tomater
og svampe, kan serveres som hovedret.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
150 g langkornede ris
3 spsk jordnøddeolie
1 stort løg, skåret i 8 både
225 g svinemørbrad, i tynde skiver
2 svampe med store hatte, skivede
2 fed hvidløg, pressede
1 spsk lys sojasauce
1 tsk farin
2 tomater, flåede, udkernede og hakkede
60 g kogte ærter
2 æg, sammenpiskede
* Tilberedning
1. Kog risene i en gryde med kogende vand i ca. 15 min, til
de er møre, men ikke bløde.
Afdryppes, skylles under rindende koldt vand og afdryppes igen.
2. Varm olien i en forvarmet wok.
Tilsæt løg og svinemørbrad og lynsteg i 3-4 min, eller til
det begynder at tage farve.
3. Tilsæt svampe og hvidløg og lynsteg i 1 minut.
4. Tilsæt sojasauce, farin og lynsteg yderligere 2 min.
5. Rør ris, tomater og ærter i og bland det hele godt.
Hæld det op på et varmt fad.
6. Rør æggene i wokken og steg dem under omrøring med en
grydeske i 2-3 min, til de begynder at blive faste.
7. Hæld risblandingen tilbage i wokken og bland det godt.
Fordeles på tallerkener og serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 285. Sukker 2 g. Proteiner 18 g. Fedt 16 g.
Kulhydrater 19 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Man kan koge risene i forvejen og opbevare dem i køleskab
eller fryser, til de skal anvendes.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.