Denne opskrift giver en saftig og lækker stegt kylling med
citron, hvidløg og rosmarin. Sammen med de dejlige spæde grønsager er du sikret
et vellykket måltid...❤
Til 4-6 personer
# Ingredienser
1 stor kylling,
1,8-2 kg
havsalt og sort peber
1 spsk olie, plus en smule ekstra til at dryppe med
1 helt hvidløg, skåret igennem på tværs
2 usprøjtede citroner, halverede
1 håndfuld timiankviste
nogle få rosmarinkviste
300 g babygulerødder, skrubbede
300 g små majroer,
vaskede og halverede
1 dl tør hvidvin
3 dl kyllingefond (se opskrift her)
* Tilberedning
Tænd ovnen på 230 °C.
Gnid kyllingen over
det hele med salt, peber og en lille smule olie.
Fyld den med den ene
halvdel af hvidløget, 2-3 halve citroner og nogle få krydderurtekviste.
Kom kyllingen i en
stor bradepande.
Steg kyllingen i 20
min, tag den så ud af ovnen og skru ned til 200 °C.
Kom gulerødder og
majroer i bradepanden.
Vend dem i kødsaften i bradepanden.
Kom den anden halvdel af hvidløget, resten af de halve citroner samt
krydderurter rundt om kyllingen.
Dryp en smule olie
over den og grønsagerne og drys med lidt salt og peber.
Steg den i
yderligere 35-40 min, eller indtil den er gyldenbrun og gennemstegt - når man
stikker i den tykkeste del af låret, skal der komme klar saft ud.
Når kyllingen er
færdig, lægges den på et varmt fad og dækkes med sølvpapir.
Lad den hvile i 10-15 min et varmt sted.
Læg grønsagerne på et varmt fad, dæk dem til og hold dem varme.
Fjern imens alt
synligt fedt fra stegesaften i bradepanden og sæt bradepanden på komfuret ved
middelvarme.
Tilsæt vin og skrab
alle stegeresterne i bradepanden fri, så de opløses.
Lad det småboble,
til det er kogt ind til det halve.
Hæld fond i og lad det atter koge ind til det halve.
Tilsæt evt. saft fra
kyllingen på fadet.
Si derefter saucen
ned i en varm kande.
Udskær kyllingen og
fordel kød og stegte grønsager på varme tallerkener.
Hæld saucen over kødet.
Server med nye
kartofler og grønne grønsager, fx broccoli og rosenkål.
Tips: Køb økologiske eller fritgående kyllinger for
at få den bedste smag
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.