Helleflynder er en dejlig spisefisk - her i en enkelt og
delikat skindstegt udgave med timian. Smuk og lækker ret med en stegt
helleflynder, tyndskåret blæksprutte og en sauce lavet på kun få ingredienser
4 personer
# Ingredienser
500 g helleflynder-filet u/ben og skind
smør til stegning
APPELSIN-TOMAT BEURRE-BLANC:
6 appelsiner
4-5 tomater
250 g smør u/salt
JORDSKOKKEPURÉ:
500 g jordskokker
ca. 1 dl olie
salt og peber
PYNT:
frisk kørvel
* Tilberedning
1. Del fisken i 4 ensartede stykker, drys med salt og
stil til side.
Skræl jordskokkerne, dæk akkurat med vand og
kog dem møre.
2. Mos jordskokkerne gennem en sigte og
smag til med olie, salt og peber.
3 Pres appelsinerne, og kom saften i en gryde.
Blanchér tomaterne 10 sekunder i kogende vand,
afkøl i iskoldt vand og dryp dem godt af.
4. Gnid skind og kerner af tomaterne, og
kog det ind med appelsinsaften til en tyk sauce til
der 3-4 dl tilbage.
Del tomatkødet i tynde strimler og stil til side.
5. Pisk små stykker koldt smør i appelsinsaucen, lidt
ad gangen og kog op ind imellem til saucen jævner let.
Smag til og lun tomatstrimlerne i saucen.
6. Lige inden serveringen ristes helleflynder-fileterne
i lidt smør over middelvarme.
De skal stort set steges færdige og blot vendes et
kort øjeblik lige inden serveringen.
Anret fisken på puréen kranset af sauce med
tomat-fileter og lidt frisk kørvel:
Se andre gode opskrifter med Helleflynder
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.