Et saftigt grønsagsfad med kogt skinke og ost, som smager
lige godt som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk. Hurtigt, let
og lækkert
• Tomat og spinat er gode betakarotin-kilder. Spinat
indeholder desuden meget kalcium som styrker knoglerne.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
600 g frossen bladspinat
1 stort løg
2 spsk olie
2 fed hvidløg
½ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
1 knivspids reven muskat
150 g kogt skinke
7 tomater
2 spsk cremefraiche
1 tsk oregano
2½ dl reven ost
2 spsk smør eller flydende margarine +
fedtstof til fadet
* Tilberedning
1. Optø spinaten efter pakningens anvisninger. Kram væden
af.
Pil løget og hak det fint.
Opvarm olien på en teflonpande og steg løgene gennemsigtige.
Pil hvidløget og pres det i.
Tilsæt spinaten og lad den stege med en kort stund.
Krydr med salt, peber og muskat.
Tag panden fra varmen og lad spinatblandingen svale noget.
2. Puds fedtet af skinken og striml den fint.
Skold og flå tomaterne og del dem i ottendedele.
Varm ovnen til 200 °C.
3. Rør skinke, cremefraiche, oregano og halvdelen
af den revne ost i spinatblandingen.
Bland halvdelen af tomaterne i.
4. Smør et ovnfast fad med fedtstof.
Hæld grønsagsblandingen i fadet.
Fordel resten af tomatbådene over og drys resten
af osten på.
Fordel fedtstoffet henover. Gratiner 20 min. i ovnen.
Spinatfad med tomat:
Pr. portion: Energi: Kcal 344 = kj 1445
Kulhydrat 10 g Protein 22 g Fedt 24 g (63%) Fibre 5 g
Tips:
Læg skiver af kogte kartofler i spinatblandingen.
Så får du en komplet hovedret.
Variation:
Brun 4 kalveschnitzler og læg dem i bunden af fadet.
Udelad skinken i trin 3 men følg i øvrigt opskriften.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..