Forret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sellerisuppe
1 lille selleri (ca. 300 g)
2 kartofler
1 løg
10-15 g smør (1-1½ spsk)
7½ dl lys bouillon eller vand
1 dl piskefløde salt
hvid peber
1 stort bdt brøndkarse
1 bdt purløg
*
Sådan laves Sellerisuppe
1. Befri sellerien for top. Skræl og skyl sellerien og skær den
i terninger.
Skræl kartoflerne og skær også dem i terninger.
Pil løget og hak det groft.
2. Varm smørret i en gryde, der rummer det hele, og vend grønsager
og løg, til alt er blankt.
Hæld vand (bouillon) i, læg låg på og lad grønsagerne mørne for
svag varme ½ time.
3. Lad grønsagerne dryppe af i en sigte over en skål.
Blend grønsagerne eller purér dem gennem sigten.
Hæld grønsagspureen tilbage i gryden.
4. Rør kogevandet sammen med pureen og rør piskefløden i.
Smag til med salt og peber og giv suppen et kort opkog.
5. Skyl brøndkarsen.
Tag nogle blade fra til pynt og hak den resterende fint.
Klip purløgen meget fint.
Rør brøndkarse og purløg i suppen.
Pynt med hele blade brøndkarse og server med Flûtes til.
Eller Hvedekranse med krydderurter.
Tips: Suppen kan drysses med sprødstegte baconterninger.
Se alle de bedste opskrifter med Selleri
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------