Frokost Aftensmad Hovedret Vegetar. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min. Stegetid: 10 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Selleribøf
2 selleri (à ca 400 g)
2 tsk salt pr. l kogevand
saft af ½ citron
1 dl rasp
1 æg
salt og hvid peber
2-3 løg
Til stegning: 100 g smør
*
Sådan laves Selleribøf
1. Skræl sellerierne, skyl dem og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Læg dem i koldt vand med lidt citronsaft i efterhånden, så mørkner
de ikke.
2. Kom selleriskiverne i kogende, letsaltet vand tilsat citronsaft,
og lad dem mørne ved svag varme ca 10 min. under låg.
3. Lad selleriskiverne dryppe af i en sigte og tryk dem tørre.
Pisk ægget sammen og vend selleriskiverne heri.
Vend dem derpå i salt- og peberblandet rasp.
Læg selleriskiverne på et spækkebræt et par min., så paneringen
kan nå at sætte sig.
4. Pil løgene og skær dem i skiver.
Smelt ⅓ af
smørret lysebrunt på en pande og steg løgene gyldne.
Tilsæt 1 spsk vand det sidste halve minut, så bliver løgene bløde.
Tag løgene af panden og hold dem varme.
5. Varm resten af smørret og steg bøfferne gyldne, ved jævn varme,
3-4 min. på hver side.
Læg dem på et varmt fad, fordel løgene over og server straks.
Tips: Spis små pillekartofler, Kartoffelsalat,
kold grøn eller Kartoffelsalat,
varm, med nye grønsager til.
Eller server godt brød til, fx Fiberbrød, Bondebrød, fransk eller
Grovboller, Cranks.
Se alle de bedste opskrifter med Selleri
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------