Nem og lækker opskrift på vegetar bøffer med selleri, champignon,
tomater og ost. Skøn kødfri vintermad. Få den gode opskrift her...
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Kogetid: 10 min. Gratineringstid: 10 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1-2 selleriknolde,
600 g i alt
500 g champignoner
3 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
1 dl af
grønsagsvandet
2½ dl bouillon (af terning)
1 bdt persille
salt, peber
2 tomater
½ dl reven ost
* Tilberedning
1. Skræl
selleriknoldene og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Kog dem i letsaltet
vand 8-10 min.
Tag skiverne op og
lad dem dryppe godt af.
Kom dem i et smurt,
ovnfast fad.
2. Sæt ovnen på 250
°C.
3. Rens svampene og
skær dem i skiver.
Svits dem i
fedtstoffet få minutter.
Drys melet på og
spæd med grønsagsvand og bouillon.
Lad stuvningen koge igennem nogle minutter.
4. Bland persille i
stuvningen og smag den til med salt og peber.
5. Skær tomaterne i
skiver og læg dem på selleriskiverne i fadet.
Kom stuvningen over.
6. Drys den revne
ost på og gratiner retten på midterste rille i ovnen i ca 10 min.
Server med kogte
kartofler og kogte porrer.
Variation:
Erstat
selleriskiverne med fx pastinak, kålrabi, porrer eller artiskokhjerter (fås på
dåse).
Pastinakkerne deles på langs og koges 10 min, kålrabi skæres i skiver og koges
som selleri, mens artiskokhjerter blot skal dryppe godt af for lage inden de
kommes i fadet. Gå i øvrigt frem efter opskriften, som angivet.
Se også de andre gode opskrifter med grønsager HER
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.