Man lægger det urtekrydrede smør som et tæppe på fisken. Det beskytter fisken og gør kødet
saftigt og velsmagende. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 60 min, heraf ca
40 min i ovnen + 1 time hvor pastaen står koldt. 4 pers.
# Ingredienser
3 skiver hvidt brød
1 bdt. persille
5 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
100 g smør eller
margarine
1,2-1,3 kg hel torsk
1 tsk salt
¼ tsk peber
TILBEHØR:
500 g små løg, helst
skalotteløg
olie
1 ds. bønner i vand
2 spsk vineddike
* Fremgangsmåde
1. Mix brød,
persille, ca 10 rosmarinskud, pillet hvidløg og fedtstof til en pasta.
Lad den stå koldt ca
1 time.
2. Rens fisken.
Fjern hoved og finner. Skær nogle snit tværs over fisken.
Drys med salt og
peber.
3. Læg fisken på de
resterende rosmarinkviste i et let smurt ovnfast fad.
Rul krydderpastaen
ud mellem 2 stykker plastfolie til en ca 3 mm tynd plade.
4. Læg forsigtigt
krydderpladen over fisken og tryk den til så den ligger helt tæt.
5. Steg i en 200 °C
varm ovn ca 40 min.
6. Pil løgene imens.
Steg dem møre i olien.
Hæld vandet fra bønnerne
og lad dem stege med en tid.
Krydr med vineddike.
7. Fordel løgblandingen
rundt om fisken i fadet og server med kogte kartofler.
Tips: Torsken kan erstattes med sej eller gedde og
tilberedes som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Torsk eller andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------