Suppe Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Majs chowder
150 g bacon
2 porrer
4 kartofler
5-6 tomater (evt. fra dåse)
2 kviste timian
lys bouillon
friskkogte majskorn
(eller tilsvarende mængde fra dåse)
fløde
salt og peber
Endvidere: hakket persille
*
Sådan laves Majs chowder
1. Skær baconen i strimler og steg dem gyldne ved svag
varme, så fedtet smelter af dem.
Tag dem op.
2. Rengør porrerne og skær dem i brede skiver.
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.
Skold og flå tomaterne, befri dem for kerner og hak dem groft.
Tomater fra dåse skal blot dryppe af først.
3. Svits porre skiver og kartoffelterninger kort i det
afsmeltede baconfedt.
Tilsæt tomatkød og timian.
Hæld bouillonen i og lad det småkoge under låg i ca 15 min.
4. Rør majskornene i suppen (majs fra dåse skal dryppe af
først).
Lad suppen snurre videre i ca 10 min.
5. Hæld fløden i suppen, smag til med salt og peber og varm
retten godt igennem.
Kom baconstrimlerne i og server dampende varm.
Drys med hakket persille eller server den til.
Tips: Server Landbrød eller Landbrød,
groft, til.
Friske majskolber kan bruges l sæsonen. Se Majskolber, kogte.
Majs chowder (Corn chowder) er en amerikansk
sydstatsspecialitet, den skal have karakter som en tynd stuvning.
Chowder kommer af det franske chaudière, der er et stort
kogekar.
Se alle de bedste opskrifter med Majs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------