Logo

Krydret grillet kylling med chilismør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret grillet kylling med chilismør

 

Grillet kylling er et sikkert hit - her har vi fundet en mexicansk opskrift på lækre krydrede kyllingebryster med chilismør og Jicama-agurke salat, sådan

Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
75 g chilismør (opskrift følger)
6 kyllingebryst halvdele, uden ben (ca 180 g pr stk)
Koriander eller bredbladet persille kviste til pynt
Jicama-agurke salat (se opskrift)
Mel tortillaer - Køb færdige eller bag selv

 
* Fremgangsmåde
1. Tilbered chilismør.
Skær chilismørret i 3 mm tykke skiver.
Løsn skindet fra hvert kyllingestykke; læg 1 skive af chilismørret ind under skindet af hvert stykke.

 
2. Forvarm grillen. 
Læg kyllingen, med skind siden nedad, på en forberedt rist i bradepanden; top med noget af det resterende smør.
Grill kyllingen, 15 cm fra varmekilden, i 10 min eller indtil den er brunet ovenpå.
Vend kyllingen; top med mere af det resterende smør.
Grill i yderligere 10 min eller indtil den er brunet og saften er klar.

 
3. Til servering, top med chilismør, hvis det ønskes.
Serveres med jicama-agurke salat og tortillaer.
 

Chilismør
# Giver ca 17,5 cl
1 lille tørret ancho chili, ristet, uden kerner og årer, skyllet
(Se teknik nedenfor eller under Mexicansk kogekunst)
25 cl kogende vand
115 g smør, blødgjort
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids tørrede oreganoblade, knust
*
1. Læg chilien i en lille skål; dæk den med det kogende vand. Lad det stå i 1 time.

 
2. Læg chilien og 1½ spsk af vandet i blenderen; blend indtil det er jævnt.
Lad det afkøle. Smid resten af vandet ud.

 
3. Pisk smørret i en lille skål med den elektriske mixer indtil det er luftigt.
Pisk hvidløg og oregano i. Pisk gradvist chiliblandingen i.
Dæk det til og køl det i 30 min eller indtil det er fast.
Skrab smørret til en strimmel med en ske og læg det på film; pak det ind i filmen og rul det frem og tilbage for at forme en 2½ cm tyk rulle. Køl det indtil det er fast.

 
Ristning af tørrede chilier: Varm en usmurt tung stegepande op over mellem varme; læg chilierne på panden i et lag. Steg chilierne i 1 til 3 min indtil farven ændrer sig lidt (men de må ikke brændes) og chilierne begynder at dufte (men ikke så meget at de afgiver en frastødende duft), pres dem ned med en spartel og vend dem jævnligt. Hvis du skal riste et stort antal tørrede chilier, så læg dem i et lag på en bageplade i en 180 °C varm ovn i 3 til 5 min, indtil chilierne er varme at røre ved og de dufter. Når chilierne er kolde nok til at arbejde med, men stadig er smidige, klippes de op på langs med en saks; Tag forsigtigt kernerne og årerne ud. Hvis det specificeres i opskriften, skylles og gnides chilierne under rindende koldt vand.


Krydret grillet kylling med chilismør 
Trin 1: Læg chilismør under skindet på kyllingen.


Krydret grillet kylling med chilismør

Trin 2: Top kyllingen med chilismør.


Krydret grillet kylling med chilismør 

Chili smør: Trin 3: Rul smørblandingen til en rulle.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her