Grønsager bliver bedst, når de koges i letsaltet vand (1 tsk salt pr. liter vand) for at den
fine smag rigtig skal komme frem. Og det gør den virkelig i denne herlige
salat.
Tid: 20-25 min. 4
pers.
# Ingredienser
200 g sukkerærter
125 g frosne ærter
1 bdt. forårsløg
2 små squash
1 salathoved
10 radiser
SAUCE:
1 æggeblomme
1-2 spsk fransk
sennep
2 dl olie
¼ tsk salt
¼ tsk hvid peber
3 spsk vand
* Fremgangsmåde
1. Kog sukkerærter
og ærter i letsaltet vand ca 4 min.
2. Snit forårsløg og
squash fint.
3. Riv salaten i
bidder og læg den på et stort fad.
Fordel sukkerærter,
forårsløg og squash henover.
4. Tag ½ dl af
ærterne fra og drys resten over salaten.
5. Skær radiserne i
skiver.
6. Mix resten af
ærterne med æggeblommen og sennep i blenderen eller foodprocessoren.
Bland det til det er ensartet og tilsæt så olien i en tynd stråle mens maskinen
kører.
Saucen skal have
konsistens som mayonnaise.
Smag til med salt og
peber.
Spæd evt. med vand.
7. Hæld saucen over
salaten og drys med de resterende ærter og radiser.
Server straks med
friskbagt brød.
Tips: Kogte kartofler i skiver gør salaten mere
fyldig og mættende. Det er praktisk, hvis du har sultne gæster!
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------