Logo

Fransk Boeuf bourguignon - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk Boeuf bourguignon - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
Bourgogne er kendt for sine udsøgte vine og sit sofistikerede køkken. Af samme grunde er de mest berømte retter fra denne region også ofte baseret på rødvin, gerne i kombination med perleløg, champignon og evt. bacon.
Forberedelse 1 time + marinering natten over. Tilberedning 2 timer 30 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
RØDVINSMARINADE
1 stor gulerod, i 1 cm stykker
1 løg, i store tern
1 stang bladselleri, i 1 cm stykker
2 fed hvidløg
bouquet garni (se opskrift)
3 spsk cognac
10 sorte peberkorn
1½ liter rødvin af god kvalitet
2 spsk olie

 
1 kg velhængt oksekød, gerne inderlår, i 4 cm tern
1 stor spsk koncentreret tomatpuré
2 spsk hvedemel
4 dl oksefond (se opskrift)
32 perleløg, pillede
1 spsk smør
½ tsk sukker
150 g champignon, i kvarte
salt og peber
2 spsk hakket hvidløg
240 g røget bacon, skåret i tern eller bjælker
2 skiver toastbrød, befriet for skorpe og skåret i trekanter
2 spsk friskhakket persille

 
* Tilberedning
1. Alle ingredienserne til marinaden blandes i en skål med kødet.
Dæk skålen til og stil den koldt natten over.

 
2. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Kødet tages op af marinaden. Marinaden sies ned i en gryde.
Gem grønsager og bouquet garni.
Bring marinaden i kog og skum overfladen omhyggeligt for evt. urenheder.
Lad marinaden simre i 6-8 min.
Hæld den igennem en finmasket si.
Vælg en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen.
Opvarm en smule olie eller smør heri.
Kødstykkerne duppes tørre med køkkenrulle og brunes, evt. ad flere omgange.
Tag de brunede kødstykker op af gryden.
Kom grønsagerne fra marinaden i gryden og brun dem ved lav varme.
Hæld kødet tilbage i gryden sammen med den koncentrerede tomatpuré.
Lad blandingen stege i 3 min.
Drys melet over retten og stil den direkte i ovnen.
Efter 6-8 min tages gryden ud af ovnen, og melet røres godt rundt i retten.
Stil gryden på et middelvarmt blus og tilsæt marinaden.
Når marinaden koger, tilsættes også oksefond og bouquet garni.
Når det hele igen koger, dækkes gryden godt til og stilles i ovnen ca. 1½ time, eller
til kødet er meget mørt.

 
3. Løg, smør, sukker og en smule salt kommes i en gryde og dækkes med vand.
Lad løgene simre ved middel varme til væden er fordampet.
Ryst gryden flere gange, så løgene bliver jævnt gyldne.
De kvarte champignon ristes gyldne i lidt smør.
Krydr dem med salt og peber og lad dem dryppe let af, inden de blandes sammen med perleløgene. Baconternene steges ligeledes gyldne i lidt smør eller olie.
De sprøde tern blandes med champignon og løg.

 
4. Brødtrekanterne pensles med smeltet smør og stilles i ovnen i 3-5 min, eller
til de er gyldne og sprøde.

 
5. Når oksekødet er mørt, skummes retten for overskydende fedt.
Kødet tages op, lægges i en terrin eller serveringsskål og holdes varmt.
Saucen sies og kommes tilbage i gryden.
Fjern grønsager og bouquet garni.
Saucen bringes i kog og simrer til den har opnået den rette cremede konsistens.
Saucen smages til med krydderier og hældes over kødet.
Stil evt. retten i ovnen i 5 min.
Tilsæt perleløg, champignon og bacontern.
Dyp et hjørne af hver brødtrekant i saucen, derefter i hakket persille. (se billede)
Drys det sidste af persillen over retten.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her