Logo

Portugisisk torsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Portugisisk torsk

 
Portugisisk torsk er noget mere spændende end den hjemlige kogte version. Stjernen i det portugisiske fiskekøkken er torsken, som dog nu til dags skaffes i Nordatlanten. I Portugal tilberedes torsk ofte på denne måde.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time

 
# Ingredienser
750 g fersk eller frossen torsk i hele skiver
2 store løg
50 g smør

1 spsk olie
1 fed hvidløg
5 hele peberkorn
500 g meget modne tomater eller 1 ds (400 g) flåede tomater
1½ dl tør hvidvin
1 laurbærblad

 
* Tilberedning
1. Lad evt. den frosne fisk tø op.
Pil løgene og hak dem fint.

Svits dem i smør og olie i en gryde, til de er gyldne.
Pres hvidløgsfeddet og lad det svitse med.

 
2. Tilsæt kvarte tomater eller dåsetomater med væde.
Hæld hvidvinen ved og læg et laurbærblad samt peberkornene i.

 
3. Bring det i kog og lad det snurre i 10 min.
Læg torskeskiverne i, læg låg på og lad fisken snurre, til kødet er fast og hvidt (ca 10 min).
Smag evt. til med salt.

 
4. Serveres i gryden. Giv friskbagt grovbrød til.

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her