Server
en skøn forårsmenu for familie eller gæster. Den ovnbagte laks er ganske nem at
tilberede og smager pragtfuldt. Desserten er en liflig trifli af friske
rabarber, makroner og flødeskum.
Ovnbagt laks med kørvelfyld
Arbejdstid:
45 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser:
4
tykke stykker laksefilet uden skind (ca. 800 g i alt)
100
g flødeost naturel
1
dl cremefraiche 38%
1
potte kørvel (2-3 spsk kørvelblade)
1
æggeblomme
1
tsk dijonsennep
1
spsk olie salt og peber
Tilbehør:
200
g pillede rejer
1
bakke vårsalat (feldsalat)
1
citron (i både)
kogte
pillekartofler eller brød kørvel
*
Sådan laver du Ovnbagt laks med kørvelfyld:
Tænd
ovnen på 175 °C.
Skær
en lomme i laksestykkerne.
Rør
flødeost sammen med cremefraiche, hakket kørvel, æggeblomme, dijonsennep og
krydr med salt og friskkværnet peber.
Fordel
kørvelcremen i lakselommerne.
Læg
de fyldte laksestykker på en bageplade med bagepapir.
Drys
med salt og peber og stænk med lidt olie.
Sæt
dem i ovnen ca. 10 min.
Anret
laksen på varme tallerkner med rejer, salat, citron både og kørvel.
Server
med kartofler eller brød.
TIPS:
Kan du ikke skaffe kørvel, så brug frisk dild eller lidt persille og estragon.
Rabarbertrifli
Desserten
er en liflig trifli af friske rabarber, makroner og flødeskum.
Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 20 min. Trækketid: 1 time Ikke fryse-egnet.
# Ingredienser til Rabarbertrifli:
300
g rensede rabarber
85
g sukker
1
stang vanilje
12-15
makroner
2
dl portvin
1½
dl piskefløde
75
g hasselnøddekerner (hakkede)
*
Sådan laver du Rabarbertrifli:
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm og vend dem sammen med sukker i et ovnfast
fad.
Flæk
vaniljestangen og kom kornene og stangen i fadet og dæk det til evt. med alufolie.
Bag
i 10-15 min. ved 200 °C.
Læg
knuste makroner i bunden af 4 portionsglas.
Hæld
portvin over, fordel rabarberkompotten i glassene, og lad dem trække mindst 1
time.
Server
med flødeskum og drys med hakkede nødder lige før servering.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD