Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Saltning: ca 20 min. Koge- og trækketid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Multe, kogt
1 multe (ca 1½ kg)
groft salt
1 citron
Kogelage:
1-1½ l vand
1 spsk salt
1 spsk (hvidvins)eddike
1 laurbærblad
4-5 hele hvide peberkorn
*
Sådan laves Multe, kogt
1. Skrab fisken for skæl fra hale mod hoved.
Skær den op i bugen og fjern indvoldene.
Skyl den kort og koldt.
Drys den med salt og lad den stå ca 20 min. Skyl den.
2. Bland ingredienserne til kogelagen i en gryde, der rummer
fisken.
Gerne en (fiske)gryde med rist.
Læg fisken i den kolde lage og varm den langsomt op.
Lad fisken mørne ved svag varme ca 15 min.
Tag gryden fra varmen og lad fisken trække yderligere 10 min.
3. Anret fisken på risten i et fiskefad eller på en hvid
tøjserviet, der foldes op om, så fisken holder sig varm og tør.
Læg citronbåde ved og server straks.
Tips: Kartofler, kogte, smeltet smør og fintreven
peberrod er klassisk tilbehør.
Eller Hollandaisesauce,
Citronsauce,
legeret eller Dildsauce,
varm.
Kog altid fisk med skind.
Det kan løsnes ved serveringen, så fisken bliver lettere at
forsyne sig fra.
Multe, ovndampet:
Smør et ovnfast fad, dæk gerne bunden med smørsvitsede løg
og svampe, og læg den istandgjorte fisk over.
Drys med salt og fordel smørklatter over.
Dæk med alufolie og lad fisken mørne i ovnen ca 25 min. ved
200 °C.
Tag den ud og lad den stå og trække under folien yderligere
5-7 min.
Server direkte fra fadet, og gerne med Flûtes eller Kartofler, kogte
til.
Se de bedste opskrifter med Multe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------