Forret Suppe Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid i alt: 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Laksesuppe, ukrainsk - Soljanka
750 g rå laks
1 porre
1 skive selleri (100 g)
2 gulerødder
25 g smør
1 fed hvidløg
2-3 spsk konc. tomatpuré
1 l fiskebouillon eller vand
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian eller ½ tsk tørret
Endvidere:
4 små saltagurker
2 spsk kapers
1 usprøjtet citron
1 bdt persille
Tilbehør: sorte, udstenede oliven
*
Sådan laves Laksesuppe, ukrainsk - Soljanka
1. Gør laksen i stand og befri den for skind og ben.
Skær laksekødet i 1½ cm store terninger og stil dem koldt,
til de skal bruges.
Gem lakseskroget.
2. Skær rodskiven og det grønneste af porren.
Skyl den under rindende, koldt vand og skær den i skiver.
Skræl og skyl selleri og gulerødder og skær grønsagerne i 2
cm lange, smalle stave.
3. Smelt smørret i en stor gryde og svits grønsagerne nogle min.,
uden at de tager farve.
4. Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré og fiskebouillon.
Kom lakseskroget i sammen med laurbærblad og timian.
Lad suppen koge småt under låg 15 min.
5. Tag lakseskrog, laurbærblad og timiankvist op af gryden.
6. Skær saltagurkerne i smalle stave.
Vask citronen og skræl den tyndt.
Snit den gule citronskal fint.
Kom saltagurker, citronskal, kapers og laksekød i suppen.
Lad den koge endnu 5 min. ved svag varme under låg. Smag til
med salt og peber.
7. Skyl og hak persillen og kom den i suppen ved
serveringen.
Server de sorte oliven til med lyst brød, fx Bondebrød
eller Baguette.
Tips: Server gerne suppen med cremefraiche til, så
hver især kan komme 1 spsk i suppen, når den er hældt op.
Soljanka kan tilberedes med billigere fisk, fx havørred,
torsk, makrel og skrubbe, evt flere slags på en gang.
Se i øvrigt Fiskebouillon.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------