Er du løbet tør for ideer til dine lakseretter, så er disse laksemedaljoner
med fennikel, sauce og sukkerærter og basilikum et godt forslag. Den fine fisk smager skønt med lækkert tilbehør
4 personer
# Ingredienser
600 g laksefilet u/skind og ben
2 blade noritang
MOUSSE:
100 g laksekød u/skind og ben
¾ dl piskefløde
1 æggehvide
salt og peber
SAUCE:
1 dl tør hvidvin
½ dl Noilly Prat
2 finthakkede skalotteløg
2 dl fiskefond (se opskrift)
1 dl piskefløde
75 g smør
DESUDEN:
1 fintskåret fennikel
vand og 1 spsk eddike
4 spsk fintskåret basilikum
2 tomater u/skind og kerner
TILBEHØR:
letkogte sukkerærter
* Tilberedning
1. Skær laksefileten vandret i ensartede tynde
skiver a ca. 1 cm's tykkelse.
Skær dem til i kanten.
2. Brug 100 g afpudset laksekød til moussen.
Blend det med salt, tilsæt det øvrige og blend til en fin
fars.
3. Læg lakseskiverne i et ensartet lag på bagepapir,
ca. 30 x 30 cm, og smør farsen jævnt over i et tyndt lag.
4. Rul laksen om farsen til en fast rulle i roulade-facon.
5. Rul noritang tæt om rullen, og
lad den hvile koldt i bagepapir i 1 time.
Kog vin og løg ind til ¼, tilsæt fond og fløde og
kog ind til 2½ dl.
Kog tyndtskåret fennikel mør i vand tilsat
eddike og salt og dryp af.
6. Del lakserullen i 12 skiver og steg
dem gyldne i smør ca. 2 min på hver side.
Pisk smørret i saucen og smag til med krydderier,
basilikum og fintskåret tomatkød.
De ristede laksemedaljoner serveres på lun fennikel
med sauce og sukkerærter og en lille kvist frisk basilikum.
VIN FORSLAG: Gewürztraminer fra Alsace.
Se andre gode opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.