Byd familien på dagens fangst! Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet, men fisken må du selv fange (købe).
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 8 min.
Kuverter: 5
# Ingredienser
2 tsk fintrevet limeskal
0,8 dl limesaft
0,8 dl olie
1 lille finthakket rødløg
4 små finthakkede, flåede tomater
0,6 dl mynteblade
finthakket frugtkød af 1 limefrugt
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk sukker
et par dråber tabascosauce
citronskiver
1 skvæt hvidvin (kan evt udelades)
4 friske laksefileter
1,2 dl ristede saltede jordnødder
* Tilberedning
1. Bland limeskal, -saft, olie, løg, tomater, mynte,
frugtkød, eddike, sukker og tabasco og lad det trække i 30 min.
2. En dyb og bred gryde til pochering fyldes 2/3 op med
vand.
Tilsæt citronskiver og eventuelt hvidvin.
Bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det småkage.
Læg laksefileterne i gryden og kog dem i den småkogende væde
i omkring 6 min, afhængig af fileternes tykkelse.
3. Flyt fileterne over på et serveringsfad med en æggedeler.
Dæk fisken med tomatblandingen og drys med ristede, saltede
jordnødder.
Server det straks.
Prøv sammen med:
Forret: Ricottaravioli
Dessert: Frugtroulade
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.