En overraskende smag i et sprødt svøb. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter og menuforslag.
Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 30 min.
Kuverter: 10
# Ingredienser
6 piskede æg
10 noriplader
250 g røget laks
1 bundt kinaløg
1,2 dl majsmel
0,8 dl vand olie til stegning
limebåde
soyasauce
* Tilberedning
1. Opvarm en lille stegepande ved jævn varme og pensl den
med lidt olie.
Hæld så meget af æggemassen op i panden, at den dækker hele
bunden.
Panden drejes lidt, mens man hælder.
Steg omeletten i 1-2 min, indtil den er stivnet og gylden på
undersiden.
Vend og steg den på den anden side. Gentag det, indtil der
er 10 omeletter.
2. Anbring 1 omelet på 1 noriplade.
Skær noripladen ud i samme form som omeletten.
Vend dem om og læg et stykke laks på noripladen.
Tilsæt nogle kinaløg. Vend omeletten ind fra bunden og
siderne og rul den helt sammen.
Gentag dette med resten af omeletterne og noripladerne.
3. Bland majsmel og vand. Opvarm olie i en tykbundet wok.
Der skal være så meget olie, at rullerne kan dybsteges i
den.
Dyp en rulle i majsmel og sænk den forsigtigt ned i den
varme olie.
Dybsteg den i nogle min, indtil melet omkring forårsrullen
er sprødt.
4. Fjern forårsrullen med en tang og læg den på et stykke
køkkenrulle.
Retten serveres med limebåde og soyasauce.
INFO: Nori er lavet af tang som vokser i havet. Ofte på en
7-10 meters dybde, der hvor salt- og ferskvand mødes. Noritang indsamles om
vinteren. Efter indsamlingen vaskes det og presses i plader, hvorefter det
tørres. Sælges i pakker med 10 plader.
Kinaløg ligner og bruges som purløg, den har blot
bredere og græslignende blade. Men kinaløg smager som hvidløg og er noget
højere i væksten end purløg.
Prøv sammen med:
Hovedret: Tandoorikylling
Dessert: Souffléis
med kirsebærsauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.