Her finder du en opskrift på marinerede fisk med en lækker
estragoncreme. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter,
tips og idéer.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ½ time. Marineringstid: 3 timer.
# Ingredienser
2 friske foreller (a
ca 300 g)
Marinade:
6 spsk tør hvidvin
1 tsk citronsaft
1½ tsk tørret estragon
3 tsk bouillon (af terning)
hvid peber.
Kogelage:
5 dl vand
1 citronskive
1 lilleløg
1 tsk salt
1 tsk tørret
løvstikke
Sauce:
1½ dl cremefraiche
1 æggeblomme
1 tsk citronsaft
salt
Desuden:
150 g frisk spinat
eller feldsalat
friske estragonkviste
* Fremgangsmåde
1. Rens fiskene og
klip finner, hoved og hale af.
2. Pisk
ingredienserne til marinaden sammen.
Bring den i kog og
stil den til afkøling, tildækket.
3. Lad
ingredienserne til kogelagen få et opkog i en dyb pande.
Skru ned for varmen og lad forellerne simre svagt under låg i knapt 10 min.
4. Tag forellerne
op. Fjern skind og ben.
Del fisken i 4
fileter, der lægges på et fad.
Hæld marinaden over
og stil det koldt i ca 3 timer.
5. Rør
ingredienserne til saucen sammen og smag den til.
6. Pluk spinaten,
skyl den og lad den dryppe af.
Fordel spinatbladene
på portionstallerkener eller et stort fad.
Dryp med lidt af
marinaden.
7. Anret forellerne
på spinaten.
Hæld lidt af saucen over. Pynt evt. med estragonkviste.
8. Som forret giver
man en butterdejsnitte eller et enkelt stykke flûte til.
Som frokostret hører
der nye kartofler til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
og andre gode
opskrifter med fisk HER