Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25-30 min. Stegetid: ca. 30 min. (4 personer)
Middelsvær at lave. Retten er dyr. Retten kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
# Ingredienser til Agerhøne,
grydestegt:
4 unge agerhøns
75 g smør
1-1,5 dl fløde
1-1,5 dl hønsebouillon
1 spsk rønnebær- eller ribsgele
salt og peber
Endvidere:
evt. lidt Maizenamel
evt. et par dråber kulør
* Sådan laves Agerhøne,
grydestegt:
1. Gør agerhønsene i stand. Se Agerhøne.
2. Krydr fuglene indvendigt og udvendigt med salt og peber
og brun dem i rigeligt smør i en tykbundet gryde.
3. Dæmp varmen, hæld fløden ved, når agerhønsene er brune og
lad dem stege svagt under låg ca. ½ time, så skal de være møre.
Når låret løsner nemt, er de færdige.
4. Tag agerhønsene op og hold dem varme, fx i en lun ovn.
5. Kom bouillonen i gryden og kog op.
Lad skyen koge lidt ind uden låg for god varme. Smag til med
salt og peber.
Skyen kan jævnes med lidt Maizenamel rørt ud i koldt vand.
Et par dråber kulør kan være påkrævet af hensyn til en
appetitlig farve.
Pisk geleen ud i saucen.
6. Anret agerhønsene på et varmt, halvdybt fad - evt. delt
en gang - hæld lidt af saucen over og Server resten til. Sammen med mere gele.
Tips: Agerhøns kan også steges i ovn som almindelig
kylling, men den fine smag lider derved.
Bouillonen kan koges af vingespidser, hals, indmad og et
hakket løg, der brunes i en gryde, dækkes med koldt vand og koger under låg en
halv time, før den sies og er parat.
Se de bedste opskrifter med
Agerhøne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------