En fest-ret med
dejligt krydret smag - bl.a. fra den gode marinade, som koger med i saucen. Her
er en virkelig lækker ret med kylling, æbler og peperoni.
Tid: 25 min + 1 time
til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
500-600 g
kyllingebryst
1 bid ingefær (20 g)
1-2 peperoni
1 dl soya
4 spsk sherry
3-4 stilke selleri
2-3 syrlige æbler
1 tsk citronsaft
2 spsk olie
2 dl hønsebouillon
(vand + terning)
4 spsk chilisauce
1 spsk Maizena
(salt)
50 g jordnødder
* Fremgangsmåde
1. Striml kyllingekødet.
2. Riv ingefæren.
Skær peperonien i
fine strimler.
3. Bland ingefær,
peperoni, soya og sherry til en marinade.
Læg kyllingekødet i dobbelte plastposer, hæld marinaden over kødet.
Lad det marinere 1
time.
4. Skyl sellerien og
skær den i skrå snitter, gem det grønne til pynt.
Skræl æblerne og
skær dem i tern.
Dryp citronsaft
over, så de ikke bliver brune.
5. Opvarm olien i en
gryde eller wok.
6. Tag kødet op af
plastposerne men gem marinaden.
Steg kødet i olie
nogle min.
7. Tilsæt selleri.
Gem de grønne blade til garnering.
Rør æbletern,
bouillon og chilisauce i.
Lad retten
småkoge 5 min.
8. Tilsæt marinaden.
Rør Maizena i.
Bring det i kog.
Smag evt. til med salt.
9. Server direkte
fra panden med jordnødder og sellerigrønt over.
Ris, gerne
jasminris, hører til.
Tips: Hvis du ikke kan få fat i peperoni, kan du
anvende peberfrugt eller
rød chili, som
udkernes og strimles.
INFO: Pepperoni er en pølse af salamitypen. Den anvendes
ofte på pizza. Pepperoni stammer fra USA, men er ligesom den danske spegepølse
en lokal variant, som er opstået, da tilflyttere fra Sydeuropa bragte lignende
pølser til landet.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------