Logo

Satayspid med svinekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Satayspid med svinekød

 
Små stykker af mørt svinekød bliver sat på satayspid af bambus og grillet og derefter serveret med en lækker jordnøddesauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

 
# Ingredienser
8 satayspid af bambus, udblødt i varmt vand
500 g svinemørbrad

 
SAUCE
125 g usaltede jordnødder
2 tsk stærk chilisauce
1¾ dl kokosmælk
2 spsk sojasauce
1 spsk stødt koriander
1 knsp stødt gurkemeje
1 spsk farin
salt

 
PYNT
bredbladet persille eller koriander
agurkeblade
røde chilier
 
* Tilberedning
1. Sauce: Læg jordnødder på en bageplade og rist dem under en forvarmet grill, til de er gyldne. 
Vend dem et par gange.
Lad dem køle af og mal dem i en foodprocessor eller blender.
De kan også hakkes meget fint i hånden.

 
2. Læg de malede jordnødder i en lille gryde sammen med chilisauce, kokosmælk, sojasauce, koriander, gurkemeje, farin og salt.
Varmes forsigtigt op under konstant omrøring, så det ikke brænder på.
Dæmp varmen til meget lav og kog i 5 min.

 
3. Imens afpudses kødet for fedt og sener.
Skær det i mindre tern og sæt dem på spiddene.
Anbring spiddene på en rist, dækket med alufolie, over en bradepande.

 
4. Hæld halvdelen af jordnøddesaucen i en serveringsskål.
Resten af saucen pensles over spiddene, som anbringes under en forvarmet grill i ca. 10 min.
De vendes og pensles hyppigt, til de er gennemstegte.

 
5. Server spiddene med jordnøddesaucen og pynt med bredbladet persille eller koriander, agurkeblade og røde chilier.

 
Næringsindhold:
Kalorier 397. Sukker 8 g. Proteiner 35 g. Fedt 24 g. Kulhydrater 11 g. Mættede fedtsyrer 6 g.

 
Satayspid med svinekød 
Satayspid med svinekød

Satayspid med svinekød


 
Kokkens tip
Agurkeblade: skær et tykt stykke af siden på en agurk. Skær den i form som et blad
og skær derefter snit, som ligner bladribber.

 
INFO: Satay, eller sate i indonesisk stavning, er en sydøstasiatisk ret med krydret, grillet og grillet kød, serveret med en sauce. De tidligste tilberedninger af satay menes at stamme fra det javanske køkken, men har spredt sig til næsten overalt i Indonesien, hvor det er blevet en nationalret.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Forretter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her