Logo

Frikadellegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadellegryde 

 

Til frikadeller og kødboller kan der bruges samme fars. Farsen kan helt være hakket flæskekød eller halvt flæskekød og halvt kalvekød eller oksekød. Det tager ikke lang tid

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 40 min. Stegetid: 6-8 min. Fryseegnet

 
# Ingredienser:
1 portion fars (se grundopskrift nederst)
50-75 g smør el. margarine


Sauce:
2 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
50 g smør el. margarine
2 dåser flåede tomater (a 400 g)
1;2-1 tsk koriander
2-3 tsk tabascosauce
salt, peber

 
* Tilberedning:
1. Rør en portion fars og lad den hvile.
Smelt fedtstoffet gyldent, form farsen til små, valnøddestore frikadeller og
 steg dem i fedtstoffet 6-8 min.

 
2. Pil løgene og skær dem i ringe eller både.
Pil hvidløgsfeddene og skær peberfrugterne i strimler.

 
3. Smelt fedtstoffet til saucen og lad løgene snurre klare heri.
Tilsæt hvidløg, peberfrugter, flåede tomater, koriander, tabascosauce,
salt og peber og lad saucen snurre sammen ca. 10 min.
Kom frikadellerne i og lad det hele snurre sammen et par min.

 
4. Server frikadellegryden med løse ris eller flûte.

 
Tips
I stedet for de små stegte frikadeller kan kogte kødboller varmes i saucen.

 
Grundopskrift på fars
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hviletid: ca. 30 min. Fryseegnet

 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskekød el. halvt flæskekød og halvt kalvekød el.
halvt flæskekød og halvt oksekød
60 g hvedemel (1 dl)
1 løg
1 æg ell. 2 æggehvider
2-3 dl mælk
salt, peber

 
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede kød med mel.
Pil løget og riv det i.
Rør æg eller æggehvider i og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Rør farsen godt. Krydr med salt og peber.
Lad gerne farsen hvile på et koldt sted ca 30 min, før den skal steges/koges.
Konsistensen af farsen skal være så fast, at den holder faconen.

 
Tips
2-3 spsk af melet kan erstattes med kartoffelmel eller havregryn.
Farsen kan yderligere krydres med allehånde, nellike eller karry.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her