Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 1½ time. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kalvebov, helstegt i gryde:
1½-2 kg kalvebov med ben
40 g smør
1 løg
250 g champignon
1 spsk vineddike
2 dl tør hvidvin eller vand, evt. halvt af hver
2 kviste estragon eller 1 tsk tørret estragon
1 lille bæger cremefraiche, 38% (1¾ dl)
2 spsk maizenamel
salt og peber
Endvidere: 1 bdt brøndkarse
*
Sådan laves Kalvebov, helstegt i gryde:
1. Befri kødet for hinder og sener og tør det, fx med
køkkenrulle.
Varm smørret gyldent i en stor stegegryde.
Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider. Tag
det op.
2. Pil løget og skær det i terninger.
Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem kort og koldt og
tør dem straks.
Skær dem i kvarte.
3. Svits først løgene klare i smørret i gryden og vend så
svampene heri nogle min.
Hæld vineddike og vin (vand) i gryden og lad det koge godt
nogle min. uden låg, til syren er fordampet.
4. Læg kødet tilbage, læg estragonen ved, og lad boven
snurre mør under låg ca 1½ time.
Tag kødet op og hold det varmt i et halvdybt fad, tildækket.
5. Rør cremefraichen glat med maizenamelet og lidt af
stegeskyen.
Rør denne jævning i den meget varme stegesky, kog op, dæmp
varmen, smag til med salt og peber og lad saucen småsimre 2-3 min.
Den må ikke koge kraftigt, så bliver den grynet.
6. Skær kødet i skiver, hæld saucen over og pynt med klippet
brøndkarse.
Tips: Alle grønne grønsager klæ'r denne ret.
Forskellige kartoffelretter egner sig også, fx Annakartofler.
Saucen kan blendes og kun jævnes med cremefraiche.
Man kan også blende brøndkarsen med, det giver en smuk farve
og en god smag.
Retten kan tilberedes som en sammenkogt gryderet, så skal
kødet skæres i store terninger og der skal tilsættes 1-2 dl vand sammen med
vinen.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------