En rigtig herlig kogeret, som passer sig selv, og som giver meget mad - både til dagens middag og til nedfrysning til kommende måltider. Lækker suppe at lave netop nu!
Tid: 3 timer, heraf
2-2½ times kogning. Suppen er fryseegnet uden persille. Holdbarhed ca 6 mdr.
4-6
pers.
# Ingredienser
1 kg oksekød med
ben, fx bov, marvpibe eller højreb
3-4 liter vand
2-2½ spsk salt pr.
liter vand
15 korn hvid peber
1 kg kartofler
1 stykke rodselleri (300
g)
2-4 pastinakker
5-6 gulerødder
3 porrer
¼-½ hvidkålshoved
2 bdt. persille
* Fremgangsmåde
1. Læg kødet i
kogende, letsaltet vand. Tilsæt de hvide peberkorn.
Bring det i kog og skum evt.
2. Skræl alle
rodfrugterne. Gør porre og hvidkål i stand.
3. Lad kødet koge 1½-2
timer.
4. Læg kartoflerne i
sammen med rodselleri i tern samt pastinakker og
gulerødder flækkede og delt
midt over.
5. Lad rodfrugterne
koge med 20-30 minutter, så de bliver møre men ikke udkogte.
6. Skær i
mellemtiden porren i skiver og hvidkålen i strimler.
7. Tilsæt porre og
hvidkål når der mangler ca 15 minutter af kogetiden.
8. Tag kødet op og
skær det i skiver eller tern.
Læg kødet tilbage i
suppen og drys masser af hakket persille over.
Server suppen med et
groft og godt brød.
Tips: Du kan evt. lade en høne koge med og da
tilsætte ca ½ liter ekstra vand.
Det bliver en meget
fin og fyldig suppe.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------