Denne dejlige Jægersteg giver en kraftig, pikant sauce. Tykstegsfilet
er rigtig lørdagsmad. Det er noget af det møreste kød, man kan tænke sig.
Magert og godt.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet
# Ingredienser
1½ kg tykstegsfilet
salt, peber fra kværn
½ tsk paprika (edelsüss)
2 spsk sennepspulver
3 spsk olie
150 g bacon (i
skiver)
3 dl bouillon (af
terning)
20 perleløg
250 g kantareller
eller champignon
2-3 dl rødvin
1-2 tsk maizenamel
tyttebærsyltetøj
* Fremgangsmåde
1. Tør kødet af.
Bland peber, paprika og sennep.
Gnid det ind i
stegen.
2. Klip baconskiverne
i småstykker og steg dem gyldne i 1 spsk olie i en gryde.
Tag dem op med en
hulske; brun stegen på alle sider i fedtstoffet.
Vend den med to
træskeer.
Tilsæt kogende bouillon;
skru ned for varmen og lad stegen snurre under låg i 1½ time.
3. Pil løgene og brun dem i 1 spsk olie på en pande.
Svits de rensede
svampe i resten af fedtstoffet på panden.
4. Tag stegen op og
dæk den med folie, så den holder sig varm.
Bring skyen i kog,
hæld rødvinen ved og jævn evt. saucen med maizenamel udrørt i vand.
Smag den til med
krydderier og tyttebær.
5. Skær stegen i
skiver, der anrettes på et fad med svampe og bacon.
Hæld lidt af saucen
(med løgene) over.
Server resten af
saucen til sammen med hvide kartofler og tyttebær.
INFO: At braisere
vil sige at stege med tilsætning af væde.
Metoden gør de mindre møre kødstykker saftige og velsmagende. Kødet kan også
marineres inden stegningen - det mørner. Både kød og sauce får en fin smag,
hvis kødet steges med lidt af marinaden. Spæd med måde, hvis den er stærkt
krydret.