Logo

Gullasch og kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gullasch og kartoffelmos

 
Gryderetter har mange fordele. De smager godt, og de er sunde, fordi alle vitaminer og mineraler bevares i retten. De er lette at lave og kan hurtigt varmes op - og så er opvasken hurtigt klaret bagefter. Til 4 personer.

 
# Ingredienser
3 hakkede løg (250 g)
2 tsk rapsolie
500 g oksekød til gullasch (mellemskært i tern)

250 g champignon i kvarte
2-3 tsk. paprika

1-1½ tsk salt
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré

1 finthakket fed hvidløg
1 dl vand

3 peberfrugter, rød og grøn (300 g)
Evt. 1-2 tsk stødt kommen eller spidskommen

 
Kartoffelmos:
1½ kg kartofler
2 dl skummet-, mini- eller letmælk
salt og peber

 
Tilbehør: Godt brød

 
* Tilberedning
Gullasch:
1. Varm olien op i en gryde og steg løg og kød heri.
2. Tilsæt champignoner og paprika og steg det hele i endnu et par minutter.
3. Tilsæt derpå salt, tomater, tomatpure, hvidløg og vand og lad retten koge ved svag varme under låg i ca 45 min.
4. Skær peberfrugterne i tern, kom dem i gryden og lad retten koge videre ved svag varme i endnu 20 min.
5. Smag til med salt og tilsæt evt. kommen efter smag.
6. Kom lidt vand i saucen, hvis den er blevet for tyk.

 
Kartoffelmos:
1. Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i vand uden salt.
2. Hæld kogevandet fra og mos kartoflerne med en håndmikser, en kartoffelmoser eller et piskeris.

3. Varm evt. mælken op og rør den i mosen lidt efter lidt, til den har fået den konsistens, du kan lide.
4. Smag til med salt og peber.

 
Tips: Gullasch smager også godt med kogte ris i stedet for kartoffelmos. Beregn 1 dl rå ris pr person.

 
Energi pr. person: 2800 kj (670 kcal)
Energifordeling: Protein: 27 % (45 g) Kulhydrat: 61 % (98 g) Fedt: 12 % (9 g)

Vil du tabe dig, kan du spise: En femtedel af såvel gullaschen som kartoffelmosen.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her